Follow us:

Џамија, Библиотека и Центар за едукација- со посебен осврт на изучување на Кур’анот

Почитувани браќа и сестри,

Посебна чест и задоволство ни претставува да ве информираме за уште еден благотворен проект-
Џамија, Библиотека и Центар за едукација- со посебен осврт на изучување на Куранот

,, Давет” овој важен проект започна да го организира со цел благосостојба на човештвото, преку развивање на светлината, што само преку знаењето може да стигне до сите.

„Џамија, Библиотека и Центар за едукација во Јужен Бангладеш“ ќе има 5 цели …..
(1) Пет дневни намази, седум дена во недела.
2. Бесплатно изучување на Куранот од одбрани учители- хафизи.
(3)Користење на Библиотеката со сите едукативни материјали во текот на цела година, за сите ранливи категории.
(4) Стекнување на општо исламско образование со различни содржини и од различни области, за сите заинтересирани лица.
(5) Доделување на награди за лицата кои покажале посебен интерес и резултати во областите што ги изучувале.
За да овие пет зацртани цели и овој Центар за едукација станат реалност, потребна ни е вашата финансиска подршка.

Вашата помош истовремено значи и ваша присатност на простори каде што немате стапнато и на места каде што немате бидено.Ширење на Аллаховиот збор и знаење како дел од добрите дела на вагата на Судниот ден.

 

Ве очекуваме…
Пишете ни во инбокс или јавете ни се.
Нема сомнеж дека пак ќе бидете повторно покрај нас како и секогаш досега.
За повеќе информации ве молиме контактирајте не на нашиот приватен инбокс или на Телефоскиот број.: 0038 971 278 411
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Социјални мрежи
Нашите сервиси

Copyright 2021 | Давет - Сите права се задржани.