Follow us:

За Нас

abt-img.jpg
Нашата историја

За Давет

„ДАВЕТ“ е непрофитабилно здружение за едукација, подршка и помош на социјално загрозени.

Уште од самите почетоци на Давет, главната цел беше да се воспостави мрежа на активисти кои преку нашите печатените материјали ќе вршиме едукација за исламот, како на територијата на нашата држава Република Северна Македонија, така и надвор од неа,  во Европа, САД  и Австралија.

Во моментов сме одговорни за делење и дистрибуција  на  повеќе наши и на други изданија, чии наслови се задолжително четиво од општ карактер за оние кои сакаат своето знаење за исламот да го изградат врз здрави основи.

Портфолио на Давет 2001 / 2020

Проекти

Соработници

Macedonian Islam Community AU

Muallimetu Fid-din

Associazione Most ,, il ponte" Asolo .Treviso

Медиумски покровители

Добри дела

Што велат за нас

heading-image

Copyright 2021 | Давет - Сите права се задржани.