Follow us:

ПРОЕКТ ,,КУРБАНИ” 2021

ПОЧИТУВАНИ

Здружението ,,ДАВЕТ” мотивирано во своето делување од принципите на несебичност и алтруизам, се стреми да пружи подршка и помош, секаде каде што за тоа има потреба.

Наша цел е бајрамските пакети (во вредност од 30€) како и курбанското месо да пристигне до најзагрозените семејства низ цела Македонија, Африка, Палестина, Бангладеш, Пакистан и Сирија.

Доколку некој сака да го подигне курбанското месо од уплатениот курбан за Македонија, истото ќе може да го направи од нашиот пункт во Скопје. Во случај да се уплатат повеќе курбани од едно или повеќе лица, или од едно населено место, по ваша желба курбанското месо ќе ви го доставиме на бараната адреса низ целата територија на државата.

Нашето здружение Давет оваа година во соработка со неколку џемати, здруженија, организации и фондации од Европа, Америка и Австралија одлучи Курбанското месо да не биде поделено само во Скопје.
Курбанското месо ќе се дели на цела територија на Македонија и во земјите каде се наоѓаат нашите најсиромашни браќа и сестри од Африка, Палестина, Бангладеш, Пакистан и Сирија.

ДА НЕ ГИ ЗАБОРАВИМЕ СИРОМАШНИТЕ БРАЌА И СЕСТРИ!!!”,
Да се вклучиме и бидеме дел, од оваа акција без граници !!!
Да го подржиме ова наше возвишено мото!!!

ИЗБОРОТ НА ДРЖАВА ЗА ВАШИОТ КУРБАН И БАЈРАМСКИОТ ПАКЕТ ГО ПРАВИТЕ ВИЕ!!!

Уплатата можете да ја извршете преку сметките на Давет :

Денарска трансакциска сметка:
Здружение на граѓани Давет
300-0000013221-46
Комерцијална Банка АД Скопје
Цел на дознака:
Донација за проектот: „Курбани“ 2021 (напишете ја државата)

Devizna smetka:
Zdruzenie na gragani Davet
IBAN Code MK07300701003584117
SWIFT KOBSMK2X
Komercijalna Banka AD Skopje
Ul. Hadzi Jovan Schishkiv br.57b
1000, Skopje North Macedonia

Доколку не можете да извршите уплата на нашата денарска или девизна сметка,
Истото можете да го направите преку: Western Union, Moneygram или Ria.

Последен ден на уплата за Курбан. 20.07.2021 година.
Можете да нѐ контактирате во инбокс или да ни се јавите на:
Телефонските броеви:.Вибер, Вацап

00389 70 503 530; 00389 76 597 228

Администрација на Давет”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Социјални мрежи
Нашите сервиси

Copyright 2021 | Давет - Сите права се задржани.